Dagbesteding

Dagbesteding

Zinvolle dagbesteding onder professionele begeleiding

Voor ieder mens is een zinvolle dagbesteding van groot belang. Zo houd je structuur in je leven, lever je een bijdrage aan de samenleving en bouw je zelfvertrouwen én sociale contacten op. Door een ziekte, verstandelijke beperking of andere problematiek kan het lastig zijn om je daginvulling vorm te geven. 

Speciaal voor (jong)volwassenen bieden wij daarom laagdrempelige dagbesteding in Arnhem.

 

Hoe werkt dagbesteding in Arnhem bij Oceans Zorg?

Bij Oceans Zorg zorgen wij voor een zinvolle invulling van de dag. Denk daarbij aan creatieve activiteiten, zoals schilderen, bakken, houtbewerking en werken in een van onze moestuintjes. Toch draait dagbesteding bij Oceans Zorg niet alleen om creatief bezig zijn. Eenmaal onder elkaar is er volop ruimte om even te ventileren en het gesprek aan te gaan.

Naast creatieve activiteiten kun je ook aan de slag voor een van onze opdrachtgevers. Denk daarbij aan productiewerk en het inpakken van pakketten. Samen bepalen wij welke vorm van dagbesteding het best aansluit. Ook cliënten van andere zorgverleners zijn welkom op onze dagbestedingsplek.

Onze dagbesteding sluit volledig aan op de cliënt

Bij Oceans Zorg leren wij de cliënt graag zo goed mogelijk kennen voordat wij van start gaan. Samen met de cliënt stellen wij een perspectiefplan op met daarin praktische (en haalbare) doelen. De dagbesteding sluit dan ook aan bij de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Ons doel? Samen werken aan zelfredzaamheid, structuur en een zinvolle beleving van de dag.

Dagbesteding in combinatie met beschermd wonen

Naast dagbesteding biedt Oceans Zorg cliënten de mogelijkheid om te wonen in onze beschermde woonvoorziening. Onze locatie in het centrum van Arnhem beschikt over tien kamers met een eigen keuken, toilet en douche. Overdag heeft de cliënt een passende dagbesteding. Dit zorgt niet alleen voor regelmaat, maar ook voor een opstap richting zelfstandigheid.
shutterstock_552386914

Voor wie is dagbesteding in Arnhem bedoeld?

Voor iemand die geen activiteiten (meer) onderneemt en weinig sociale contacten heeft, voelt de wereld steeds kleiner aan. Een zinvolle dagbesteding kan in zo’n geval het sociale netwerk vergroten en voor routine zorgen. Benieuwd waar wij onze cliënten mee helpen? Oceans Zorg begeleidt mensen die bijvoorbeeld:

Voor dagbesteding heeft de cliënt een indicatie nodig. De gemeente bepaalt uiteindelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of iemand een indicatie krijgt. Hulp nodig bij de aanvraag? Neem gerust contact op.

Dagbesteding in Arnhem

Oceans Zorg biedt dagbesteding aan WLZ-cliënten vanaf 18 jaar in de gemeente Arnhem en omgeving (regio Centraal Gelderland).

Dagbesteding volgen Bij Oceans Zorg?

Ben jij op zoek naar een dagbesteding die aansluit bij jouw mogelijkheden? En heb je een indicatie van de gemeente? Meld je aan voor dagbesteding bij Oceans Zorg. Samen halen wij het beste in jou naar boven. Zullen wij aan de slag gaan? Ons team van specialisten staat voor je klaar.