Ambulante begeleiding

Ambulante begeleiding

ambulante begeleiding bij de cliënt thuis

Als iemand thuis vastloopt, kan dat allerlei oorzaken hebben. Van een depressie tot autisme. En van een traumatische ervaring tot een verslaving. Dagelijkse taken, zoals het huishouden, persoonlijke hygiëne en financiën voelen in dat geval vaak overweldigend of zelfs onmogelijk. 

Om (jong)volwassenen weer op weg te helpen, bieden wij ambulante begeleiding in onze eigen woningen.

 

Hoe werkt ambulante begeleiding in Arnhem bij Oceans Zorg?

Speciaal voor (jong)volwassenen die zelfstandig willen wonen en ondersteuning nodig hebben, bieden wij ambulante begeleiding op maat. Een paar keer per week komen wij – zowel gepland als ongepland – naar de cliënt toe. In hun eigen woning van Oceans Zorg helpen wij ze met dagelijkse taken, zoals schoonmaken, boodschappen doen, persoonlijke hygiëne en de post en administratie.

Op elk moment van de dag ambulante begeleiding

De gedragswetenschapper in ons team brengt de noodzakelijke zorg zo goed mogelijk in kaart. Daardoor weten wij precies welke zorg het best bij de cliënt past. Dit vertalen wij naar een persoonlijk perspectiefplan met praktische doelen. Samen werken wij aan het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van de cliënt. Is er acuut iets aan de hand -en kan dit niet wachten tot de volgende dag? Dan mag de cliënt ons altijd bellen. Wij zijn namelijk 24 uur per dag bereikbaar voor cliënten.

Oceans Zorg haalt het beste in je naar boven

Bij Oceans Zorg bieden wij intensieve ambulante begeleiding aan mensen die (langdurige) zorg in de eigen omgeving nodig hebben. Door een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, proberen wij bij iedereen het beste naar boven te halen.

Ons doel? Zorgen dat de cliënt zich weer zo zelfstandig mogelijk het dagelijks leven kan vormgeven, meer eigen regie op het leven krijgt en zich sociaal betrokken voelt. Uiteraard stemmen wij onze aanpak volledig af op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Op die manier bieden wij altijd ambulante begeleiding op maat.

Voor wie is ambulante begeleiding bedoeld?

Wij bieden ondersteuning aan cliënten met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Iedereen die vastloopt in het dagelijkse leven en enige vorm van zelfstandigheid aankan komt in aanmerking voor ambulante begeleiding.

Zo kan iemand hulp nodig hebben in het huishouden of juist bij het creëren van een prettige en zinvolle invulling van de dag. Ook zorgen wij voor huisvesting in Arnhem in combinatie met persoonlijke begeleiding. Is zelfstandig wonen geen optie meer of nog een te grote stap? Dan is beschermd wonen in onze voorziening ook een mogelijkheid. Benieuwd hoe wij onze cliënten helpen? Bij Oceans Zorg begeleiden wij (jong)volwassenen die bijvoorbeeld…

Voor ambulante begeleiding heeft de cliënt een geldige indicatie nodig. De gemeente bepaalt uiteindelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of iemand een indicatie krijgt. Hulp nodig bij de aanvraag? Neem gerust contact op.

Ambulante begeleiding in Arnhem

Oceans Zorg biedt ambulante begeleiding aan WLZ-cliënten vanaf 18 jaar in de gemeente Arnhem en omgeving (regio Centraal Gelderland).

Ambulante begeleiding nodig? Oceans Zorg staat klaar

Ben jij iemand die ambulante begeleiding nodig heeft? En heb je een indicatie van de gemeente? Meld je aan voor ambulante begeleiding bij Oceans Zorg. Samen halen wij het beste in jou naar boven. Zullen wij aan de slag gaan? Ons team van specialisten staat voor je klaar.