Beschermd wonen

Beschermd wonen

Beschermd wonen in een veilige omgeving

Als het thuis niet goed gaat, is zelfstandig wonen soms geen optie meer. Bijvoorbeeld als er sprake is van een verstandelijke beperking, psychische problematiek en/of een traumatische ervaring. De problemen stapelen zich vaak op. Het huishouden schiet erbij in, de post wordt niet meer geopend of iemand kan niet meer voor zichzelf zorgen. In dat geval is beschermd wonen een verstandige keuze.

 

Hoe werkt beschermd wonen in Arnhem bij Oceans Zorg?

In het centrum van Arnhem vind je de beschermde woonvoorziening van Oceans Zorg. Hier hebben wij tien kamers voor (jong)volwassenen die in een veilige omgeving aan zichzelf willen werken. Elke kamer is voorzien van een keuken, toilet en douche. Daarnaast is er een gedeelde leefruimte waar cliënten gezamenlijk kunnen eten. Op de locatie is 24 uur per dag begeleiding aanwezig.

Welke zorg past bij de cliënt?

Voordat een cliënt bij ons komt wonen, voeren wij een intakegesprek. Daarbij is onze gedragswetenschapper aanwezig, zodat wij direct een beeld hebben van de zorg die nodig is. Past de cliënt bij Oceans Zorg? Dan stellen wij samen met de cliënt een persoonlijk perspectiefplan op. Daarin staan doelen die voor de cliënt belangrijk zijn, zoals het vormgeven van een zinvolle daginvulling, het aanbrengen van structuur in het huishouden en de persoonlijke hygiëne.

Aan de slag met vaste begeleiders

Naast het gehele begeleidingsteam heeft elke cliënt twee vaste begeleiders. Elke week blikken zij samen met de cliënt terug op het perspectiefplan en bespreken zij de volgende stap. Ons doel? Het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van onze cliënten vergroten. Is dat gelukt en is de cliënt toe aan een volgende stap? Dan bieden wij eventueel ook ambulante begeleiding bij de cliënt thuis (in één van onze woningen).

Beschermd wonen met dagbesteding

Bij Oceans Zorg gaan beschermd wonen en een zinvolle dagbesteding hand in hand. In samenspraak met de cliënt bepalen wij een passende vorm van dagbesteding. Denk daarbij aan houtbewerking, schilderen, samen bakken en werken in een van onze moestuintjes. Ook productiewerk voor opdrachtgevers behoort tot de mogelijkheden.

Voor wie is beschermd wonen bedoeld?

Als iemand niet meer zelfstandig kan wonen, is beschermd wonen een veilige en praktische optie. Wij bieden ondersteuning aan cliënten met bijvoorbeeld een verstandelijke beperking, psychosociale en/of psychiatrische problematiek. Benieuwd waar wij onze cliënten mee helpen? Bij Oceans Zorg begeleiden wij (jong)volwassenen met diverse problematiek die bijvoorbeeld:

Voor beschermd wonen heeft de cliënt een indicatie nodig. De gemeente bepaalt uiteindelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of iemand een indicatie krijgt. Hulp nodig bij de aanvraag? Neem gerust contact op.

Beschermd wonen in Arnhem

Oceans Zorg biedt beschermd wonen aan WLZ-cliënten vanaf 18 jaar in de gemeente Arnhem en omgeving (regio Centraal Gelderland).

Beschermd wonen bij Oceans Zorg? Wij staan klaar

Loop jij vast in het dagelijkse leven? Als je een indicatie van de gemeente hebt, kun je je aanmelden voor beschermd wonen bij Oceans Zorg. Samen halen wij het beste in jou naar boven. Zullen wij aan de slag gaan? Ons team van specialisten staat voor je klaar.