Begeleid wonen

Begeleid wonen

Begeleid wonen in de eigen omgeving

Soms gaat het thuis niet goed. Het huishouden schiet erbij in, de post stapelt zich op en persoonlijke hygiëne is minder belangrijk. Dat kan allerlei oorzaken hebben. Denk aan een depressie, verslaving, traumatische ervaring of autisme. Het lukt in zo’n geval niet meer om zelfstandig te functioneren. Om het leven van deze mensen weer op de rit te krijgen, bieden wij de mogelijkheid om begeleid te wonen.

 

Hoe werkt begeleid wonen in Arnhem bij Oceans Zorg?

Samen doelen behalen in een vertrouwde omgeving. Dat is hoe wij begeleid wonen benaderen. Onze aanpak is volledig afgestemd op de wensen en mogelijkheden van de cliënt. Voordat het traject start, leert onze gedragswetenschapper de cliënt goed kennen. Dit vertalen wij naar een perspectiefplan met haalbare doelen. Ons doel? Zorgen dat de cliënt weer zelfstandig kan functioneren in de maatschappij.

Bij Oceans Zorg is Geplande en ongeplande zorg

Begeleid wonen is maatwerk. Samen met de cliënt bepalen wij de frequentie van de afspraken en de leefgebieden waar hulp nodig is. Wij helpen cliënten bijvoorbeeld met dagelijkse taken, zoals schoonmaken, boodschappen doen, persoonlijke hygiëne en (indien nodig) de post en administratie.

Ook bieden wij ongeplande zorg. Is er plotseling iets aan de hand? Dan mag de cliënt ons 24 uur per dag bellen. Bovendien werken wij met vaste begeleiders, zodat de cliënt altijd dezelfde gezichten ziet.

Wij halen het beste uit begeleid wonen

Bij Oceans Zorg helpen wij (jong)volwassenen die langdurige zorg nodig hebben met begeleid wonen. Daarbij speelt de achtergrond van de cliënt geen rol. Iedereen heeft namelijk recht op passende zorg. Door een vertrouwde en veilige omgeving te creëren, halen wij het beste in je naar boven. Samen vergroten wij het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid van onze cliënten.

Voor wie is begeleid wonen bedoeld?

Begeleid wonen is een prettige oplossing voor iedereen die vastloopt in het dagelijkse leven. Of er nu hulp nodig is in het huishouden of iemand moeite heeft met het creëren van een praktische routine. Lukt het niet meer om zelfstandig te wonen? Oceans Zorg biedt ook de mogelijkheid om beschermd te wonen in onze voorziening. Benieuwd hoe wij onze cliënten helpen? Bij Oceans Zorg in Arnhem begeleiden wij jongeren en volwassenen die bijvoorbeeld:

 

Voor begeleid wonen heeft de cliënt een indicatie nodig. De gemeente bepaalt uiteindelijk via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) of iemand een indicatie krijgt. Hulp nodig bij de aanvraag? Neem gerust contact op.

Begeleid wonen in Arnhem

Oceans Zorg biedt begeleid wonen aan WLZ-cliënten vanaf 18 jaar in de gemeente Arnhem en omgeving (regio Centraal Gelderland).

Begeleid wonen in Arnhem? Wij staan klaar

Wil jij werken aan persoonlijke en praktische doelen in je eigen omgeving? En heb je een indicatie van de gemeente? Meld je aan voor begeleid wonen bij Oceans Zorg. Samen halen wij het beste in jou naar boven. Zullen wij aan de slag gaan? Ons team van specialisten staat voor je klaar.